Μετά το ταξίδι (18 – 22 Μαρτίου) του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα που προέκυψε μετά την αναφορά στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία», από τον αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είχαν χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συμφωνήθηκε να επανεξεταστεί το θέμα την προσεχή εβδομάδα.
Ο κ. Καμμένος αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ επέμεινε στην παραίτηση Μουζάλα λέγοντας: «Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Θέτουμε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης όχι στον πρόσωπο του κ. Μουζάλα αλλά στις δηλώσεις ανεξάρτητα αν επρόκειτο για λεκτικό λάθος και αυτό επειδή βρήκαν ευκαιρία οι γνωστοί εθνομηδενιστές να παίρνουν θέση για το ζήτημα».
Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας φέρεται διατεθειμένος να «διευκολύνει» την επίλυση του θέματος υποβάλλοντας την παραίτηση του, ακόμη και αν αυτή δεν γίνει αποδεκτή. Κυβερνητικά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη στήριξη τους στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σε μια κρίσιμη καμπή για το προσφυγικό ζήτημα.
Η κυβερνητική συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα χωρίς τον «τραυματισμό» καμίας πλευράς, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.