Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία τον Ιούλιο.

Ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,4% στις 19.952,33 μονάδες καθώς το δολάριο βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί κάτω από τα 110 γεν σε χαμηλό επτά εβδομάδων. Ο Topix χάνει 0,2%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία έδειξαν ότι οι μισθοί υποχώρησαν τον Ιούνιο, για πρώτη φορά σε 13 μήνες.

Ειδικότερα, οι συνολικές αμοιβές μειώθηκαν 0,4% σε σχέση με το περασμένο έτος, μετά από αύξηση 0,6% τον προηγούμενο μήνα. 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη 0,03%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κερδίζει 0,20%, ενώ ο Sensex υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 χάνει 0,25% στον απόηχο της καθοδικής αναθεώρησης των προβλέψεων της Reserve Bank of Australia για την οικονομική ανάπτυξη το επόμενο έτος.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει ο τίτλος της Commonwealth Bank με βουτιά 3,8% μετά την ανακοίνωση των κρατικών αρχών ότι η τράπεζα παραβίασε τη νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.