Σίγουρα θα μπει στα Ρεκόρ Γκίνες το σλάλομ της υπόθεσης Ζίμενς από τον έναν εισαγγελέα, τον άλλον ανακριτή και τούμπαλιν. Αφού περιπολικά της Αστυνομίας συνόδεψαν μετά βαΐων και κλάδων τον Μιχάλη Χριστοφοράκο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι Αρχές τού επέτρεψαν να φύγει με δύο φρεσκότατα διαβατήρια (ένα ελληνικό και ένα γερμανικό), τώρα κάπου διάβασα ότι κλήθηκε πάλι να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας η γραμματέας του Αικατερίνη Τσακάλου.

Είναι η γυναίκα-κλειδί που γνωρίζει όλα τα ραντεβού του αποδράσαντος Χριστοφοράκου με πολιτικούς και δημοσιογράφους. Αυτή κατέγραφε στο αρχείο της γραμματείας ποιους συναντούσε, ποιους παρακολουθούσε και ποιους είχε στο payroll.

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από την πρόσκληση της κυρίας Τσακάλου προκειμένου να εισφέρει ως μάρτυρας όσα έζησε δίπλα στον άνθρωπο που «λάδωνε» κόμματα, πολιτικούς και δημοσιογράφους για να παίρνει δουλειές η Ζίμενς ή να αποσπά πληροφορίες, χρήσιμες, τόσο για την εταιρεία όσο και για τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν είναι κρυφό στη Γερμανία ότι η Ζίμενς είναι μικρή αδελφή της BND - δηλαδή της γερμανικής κατασκοπευτικής κοινότητας.

Αν θυμάμαι καλά, η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου παρέδωσε τόσο στη Βουλή όσο και στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που τηρούσε ως γραμματέας του Χριστοφοράκου. Ολα τα ραντεβού του με πολιτικούς όλων των κομμάτων, των χρωμάτων και των αρωμάτων. Μεταξύ αυτών, παρέδωσε στον αρμόδιο ανακριτή ένα τεράστιο χαρτοκιβώτιο με εκατοντάδες καρτοκινητά που χρησιμοποιούσε ο Χριστοφοράκος. Ο αποδράσας αρχιμιζαδόρος άλλαζε κάθε μέρα κινητά τηλέφωνα και όσα εχρησιμοποιούντο τα πετούσε η γραμματέας μέσα στο χαρτοκιβώτιο.

Γιατί, άραγε, τόσα χρόνια δεν δόθηκε εντολή να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών του; Γιατί τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις καταθέσεις της Αικατερίνης Τσακάλου; Εντάξει, η Ζίμενς είναι γερμανική πολυεθνική, μοίραζε πολλά λεφτά στα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), είχε γερές παρτίδες με αρκετά στελέχη του Συνασπισμού και με «προοδευτικούς» δημοσιογράφους, αλλά δεν είναι σωστό, νομίζω, να δουλευόμαστε μεταξύ μας και κάθε τόσο να λέμε σε αυτόν τον βασανισμένο λαό ότι δικάζουμε τα στελέχη της ή πρόκειται να φέρουμε τον Χριστοφοράκο πίσω στην Ελλάδα προκειμένου να πληρώσει για τις ζημιές που προξένησε στο ελληνικό Δημόσιο, για τις μίζες, για τη διαφθορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να αγγίξουμε ούτε μία τρίχα του. Ως άνθρωπος των Γερμανών έχει την απόλυτη προστασία τους. Οπως στην Κατοχή, η στρατιωτική διοίκηση προστάτευε τον πατέρα του, που μετά την απελευθέρωση κάθισε στο σκαμνί ως συνεργάτης των Γερμανών, αλλά απηλλάγη λόγω αμφιβολιών.

Αν θυμάμαι καλά, το περιοδικό «Crash» είχε δημοσιεύσει με ημερομηνίες και ονόματα όλα τα ραντεβού και όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Χριστοφοράκου με βουλευτές, υπουργούς και αρχηγούς κομμάτων. Νομίζω, δεν σκίρτησε φρύδι. Η κυρία Τσακάλου αλλεπάλληλες φορές ήρθε σε εκπομπές μου στον ΣΚΑΪ, στο «Ε», στον Real και σε άλλα κανάλια και αποκάλυψε πως ο Χριστοφοράκος κατέγραφε όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, χάρη σε μια συσκευή που είχε τοποθετηθεί κάτω από το γραφείο του.

Επίσης, σε αυτές τις εκπομπές αποκαλύφθηκε ότι ο οργανωτής της χρηματοδότησης των μεγάλων κομμάτων διατηρούσε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Εκεί καλούσε σε ραντεβού διάφορους ισχυρούς πολιτικούς για δουλειές με τη Ζίμενς και όχι μόνο! Βιντεοσκοπούσε όσα του έλεγαν από κρυφή κάμερα. Φυσικά, εκτός από τις δουλειές που προωθούσε για λογαριασμό της γερμανικής πολυεθνικής, όλες τις πληροφορίες που έπαιρνε για το εσωτερικό των κομμάτων, και γενικά για πρόσωπα του δημόσιου βίου και πράγματα, τις προωθούσε άμεσα στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Παρά τα όσα είπε η Αικατερίνη Τσακάλου σε μια σειρά εκπομπές μου, αν θυμάμαι καλά δεν άνοιξε ρουθούνι… Οι κυβερνήσεις σφύριζαν αδιάφορα, η Δικαιοσύνη δεν αντέδρασε και ελάχιστοι συνάδελφοι σκέφτηκαν να αναπαραγάγουν κάποια από αυτά που έλεγε.

Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι ο Χριστοφοράκος είχε μια λίστα από δημοσιογράφους οι οποίοι πήγαιναν να πάρουν το μηνιάτικο από τα κεντρικά γραφεία της Ζίμενς. Επειδή όμως βαριόντουσαν να ανέβουν μέχρι το γραφείο του ή δεν ήθελαν να εκτεθούν, πήγαινε η Τσακάλου λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πόρτα του κτιρίου της πολυεθνικής και παρέδιδε τον «φάκελο». Οι κάμερες όμως αποτύπωναν όλους αυτούς τους επισκέπτες-παραλήπτες «φακέλων».

Αφού λοιπόν δεν πρόκειται ποτέ να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη, αφού συμβιβαστήκαμε για όσες ζημιές προκάλεσαν η εταιρεία και ο Μιχάλης στο ελληνικό Δημόσιο, γιατί κάθε τόσο δημιουργούνται εντυπώσεις ότι κινείται εις βάθος έρευνα; Προφανώς, οι λόγοι είναι πολιτικοί. Πρέπει να αποσπάται η προσοχή της κοινής γνώμης και να δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει κάθαρση και τιμωρία των ενόχων.

Πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους ότι το δεξί χέρι του Σημίτη, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, έδωσε μία μοναδική συνέντευξη σε εμένα για το «Crash», η οποία δεν διαψεύστηκε ποτέ. Μέσα στο γραφείο του ο Τσουκάτος μού είχε αναφέρει ότι υπήρχε καθιερωμένη πρακτική από τα δύο μεγάλα κόμματα να παραλαμβάνουν μεγάλα ποσά από ξένους και ντόπιους χορηγούς, ιδιαίτερα στη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών. Μάλιστα, υπήρχε η συνήθεια οι βαλίτσες με τα λεφτά να κινούνται αργά το βράδυ, την ώρα που ο λαός αποθέωνε τους ηγέτες στις κεντρικές ομιλίες τους στο Σύνταγμα. Αυτό γινόταν γιατί όλα τα στελέχη του κόμματος ήταν συγκεντρωμένα εκεί και ο κίνδυνος να πέσουν πάνω στους μεταφορείς ήταν μικρότερος!!!

Οι μιζάρες χαρακτηρίστηκαν αργότερα «νόμιμη» καταβολή από το μπάτζετ δημοσίων σχέσεων της Ζίμενς!!!