Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι Μανδαρίνοι των Βρυξελλών, όλα τα στελέχη των τραπεζών έπρεπε να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ετεροχρονισμένα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξομολογήθηκε ότι οι φορολογούμενοι Ελληνες πλήρωσαν το μάρμαρο -τους έγδαραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις- για να σωθούν οι τράπεζες. Ειδικότερα, ο ανθέλληνας Ολλανδός είπε: «Χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου Ελληνα με λάθος τρόπο για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας πως “όλα έγιναν για τις τράπεζες”, έχει κάποιο δίκιο».

Φίλοι μου, αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου δέχθηκα πολλές αήθεις επιθέσεις και μια σειρά από πολιτικές διώξεις, γιατί μίλησα πρώτος για οικονομική χούντα, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για κατάργηση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, για εισαγόμενη νομοθεσία και ελεγχόμενη Δικαιοσύνη. Επειδή μάλιστα μίλησα για «Τσολάκογλου», «Ράλληδες» και «Λογοθετόπουλους» υπέστην και εγώ και η σύζυγός μου ποινικές διώξεις και συκοφαντικά δημοσιεύματα για δήθεν ανακριβές πόθεν έσχες. Καθώς και αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους σε βάθος 15ετίας, έως το 2000. Πέραν αυτού, σε πρωτόδικη ανήκουστη απόφαση στερήθηκα χωρίς να με αφήσουν να μιλήσω για δύο έτη τα πολιτικά μου δικαιώματα και μου αρνήθηκαν την αυτοτέλεια που έχουν όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΑ στο πόθεν έσχες και τον πρότερο έντιμο βίο μου!
Αθωωθήκαμε παμψηφεί στο Εφετείο, αλλά κανείς δεν μας έδωσε μια πετσέτα για να σκουπίσουμε τις λάσπες που μας έριξαν με το καντάρι, χωρίς να έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε.

Τώρα, βγήκε πρώτος ο Μοσκοβισί και είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα σκάνδαλο Δημοκρατίας, αφού δεν αποφασίζει η κυβέρνησή της αλλά κάποιοι τεχνοκράτες σε θεόκλειστα δωμάτια. Ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι των Θεσμών-Δανειστών έλυσαν τη σιωπή τους και μίλησαν για τις εκπτώσεις που υπέστη η Δημοκρατία μας και η Δικαιοσύνη μας εξαιτίας του μνημονίου, όπως και η εθνική κυριαρχία. Εφτασε μάλιστα στο σημείο ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στη ΔΕΘ να παραδεχτεί ότι «η κυβέρνησή του δεν είναι κανονική, γιατί είναι υπό επιτήρηση και πρέπει οι ξένοι να συναινούν για όποιες αποφάσεις λαμβάνει». Και το έλεγε αυτό ο πολιτικός που είπε σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά (όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση) ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να πούμε ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή»… Ο Σόιμπλε μας είπε ότι οι περικοπές στις συντάξεις και η υπερφορολόγηση δεν ήταν εντολές του Βερολίνου αλλά επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων - και ειδικότερα της τελευταίας, της Αριστερής. Μάλιστα, ο σκληρός Βόλφγκανγκ ξεκάθαρα είπε ότι ο Τσίπρας συμβιβάστηκε και άλλαξε ρότα προκειμένου να έχει την καρέκλα του πρωθυπουργού και να κυβερνήσει. Οσα έλεγα επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Επιτήρηση έως το 2060 και κατάσχεση-διαχείριση των εθνικών πόρων έως το 2116 μέσω του ελεγχόμενου υπερταμείου.

Και τώρα ο Ντάισελμπλουμ έρχεται και λέει αυτό που φώναζα σε εκατοντάδες εκπομπές μου, ότι έγδαραν και γδέρνουν τους Ελληνες, για να σώσουν τις σάπιες τράπεζες και να δίνουν τους τόκους στους δανειστές.

Το εξωφρενικό είναι ότι οι περίφημες 4 συστημικές τράπεζες, απόλυτα εχθρικές προς το σύνολο του ελληνικού λαού, αφού πήραν τις σάρκες, τα οστά και το αίμα του, αφού συνέβαλαν εγκληματικά στην εξαθλίωσή του, τώρα πουλάνε στα funds τα σπίτια του και τον πετάνε στον δρόμο.

Την ίδια ώρα, οι εγκληματίες αυτοί, που παραμένουν ακόμη στο απυρόβλητο και δεν έχουν πληρώσει για τα ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματά τους, συνεργάζονται στενά με τους γύπες του εξωτερικού και κρατάνε δέσμιες τις οικονομίες του ελληνικού λαού, οι οποίες απομυζούνται γρήγορα από την εφορία. Γιατί λόγω κρίσεως στην αγορά και φόρων πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο οφειλέτες και ληξιπρόθεσμα.

Πρόκειται για εγκληματικούς οργανισμούς, για οργανωμένες συμμορίες, γιατί πέραν του γεγονότος ότι συνέβαλαν στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ελέγχονται για εκατοντάδες δάνεια δισεκατομμυρίων προς Μπομπολαίους, Ψυχαραίους και άλλους, οι οποίοι τα έφαγαν και κλήθηκε ο τραγικός ελληνικός λαός να τα πληρώσει μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων. Ολοι αυτοί οι τραπεζίτες ήταν συνένοχοι και συνεργοί με όλους αυτούς τους εγκληματίες φεσατζήδες που ακόμη κινούν νήματα στα παρασκήνια.

Είναι εξίσου συνυπεύθυνοι για την παθητικοποίηση του ελληνικού λαού και για τις μαζικές δολοφονίες ομάδων πληθυσμού που έχασαν τις δουλειές τους, αποταμιεύσεις χρόνων, τώρα θα χάσουν τα σπίτια τους, είδαν τα παιδιά τους να μεταναστεύουν και μπήκαν στις ουρές για να πάρουν μια νάιλον σακούλα με ντομάτες, πατάτες και άλλα λαχανικά. Και ενώ οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν από τα capital controls και φεύγουν, μαθαίνουμε ότι κάποιοι τραπεζίτες και εφοπλιστές έστειλαν στο εξωτερικό εκατοντάδες εκατομμύρια.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο Μοσκοβισί και οι άλλοι «δικαίωσαν» τις εκτιμήσεις μου και τα σχόλιά μου στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις ραδιοφωνικές εκπομπές μου. Οι Γερμανοί συνάδελφοι, που αφιέρωναν δεκάδες δημοσιεύματα για τον «αμφιλεγόμενο» δημοσιογράφο που τολμούσε να «βρίζει» τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, τώρα επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση και σημειώνουν ότι «υπάρχει μια γενιά εργαζομένων που έχει μόνο ένα πιάτο φαΐ» και ότι «τα ασθενοφόρα στην Αθήνα έχουν κάνει 3 φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης!».

Και τώρα προβλέπω τα χειρότερα. Και δεν φοβάμαι πάλι να μου στερήσουν τα πολιτικά μου δικαιώματα σε μια χώρα που δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα.