«Δεν είμαστε μάγοι» είπε ο κ. Τσίπρας με σεμνότητα ενώπιον εκπροσώπων του κεφαλαίου - δηλαδή των βιομηχάνων. Και μετά εξομολογήθηκε: «Δεν θέλω να το παινευτώ, αλλά θαρρώ πως τα δυόμισι αυτά χρόνια έχω αποκτήσει εμπειρία που άλλοι δεν απέκτησαν». Εχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος είναι διαυγής, ξάστερος και αδαμάντινος! Τα είπε όλα! Απέκτησε γνώσεις και πείρα στου κασίδη το κεφάλι! Δηλαδή του ελληνικού λαού. Και εδώ που τα λέμε κάνει λάθος όταν το αρνείται. Είναι αληθινός μάγος! Ολα τα «έσφαξε», όλα τα «μαχαίρωσε» και δεν άνοιξε μύτη! Και τώρα υποστηρίζει ότι βρισκόμαστε «σε ένα εξαιρετικά θετικό momentum» για την ελληνική οικονομία.

Ούτε ο διάσημος μάγος Δαβίδ Κόπερφιλντ θα μπορούσε να επιτύχει τέτοια τηλεμεταφορά «εικόνων» και ψευδαισθήσεων, αλλαγής του χώρου και του χρόνου.
Ούτε οι «καβαλάρηδες» στη γνωστή χολιγουντιανή ταινία με τους πέντε μάγους έχουν καταφέρει τα μαγικά τρικ του Τσίπρα. Πολλοί «τσιμπήθηκαν» ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει ότι παρέλαβε την ανεργία στο 26,5% και σήμερα είναι στο 21% και κάθε χρόνο μειώνεται 2%.

Πώς είναι δυνατόν να μειώνεται η ανεργία όταν φεύγουν στο εξωτερικό όλες οι επιχειρήσεις ή εξακολουθούν να κλείνουν κάθε μήνα εκατοντάδες καταστήματα και γενικά δουλειές; Πώς είναι δυνατόν να μειώνεται η ανεργία με τέτοια αβάσταχτη φορολογία στις επιχειρήσεις, που φυσικά αυξάνει το κόστος λειτουργίας τους και καθιστά αναγκαία τη μείωση των εξόδων τους; Πώς είναι δυνατόν να πέφτει 2% τον χρόνο η ανεργία αφού δεν έρχονται επενδύσεις; Και αντίθετα, η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, φεύγουν από την Ελλάδα;

Ο παράξενος «κομμουνιστής» πρωθυπουργός μας είναι ο μόνος ίσως Ευρωπαίος ηγέτης που πιστεύει ότι η οικονομία μπορεί να απογειώνεται ή να εκτοξεύεται εντελώς «ανεξάρτητα» από την πραγματική εικόνα του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Δηλαδή, αυτός να μιλάει καθημερινά για επενδύσεις, για «momentum», για ρυθμούς ανάπτυξης και ταυτόχρονα η κοινωνία να φτωχοποιείται ολοένα περισσότερο. Ισως δεν αντιλαμβάνεται ότι όσα λέει δεν… μαγειρεύονται στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, δεν πληρώνουν το ρεύμα και το νερό και δεν αγοράζουν φάρμακα.

Ο παράξενος «κομμουνιστής» πρωθυπουργός επαίρεται συνεχώς για τον πόλεμο εναντίον της διαπλοκής, για τη ρήξη με το παρελθόν της ευνοιοκρατίας και για την πάταξη όλων εκείνων που αποτελούσαν την παλαιά ελίτ. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει το «Κάμελοτ» του Μαξίμου να έρχεται σε στενή επαφή με όλους τους παλιούς και νέους επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν δουλειές μαζί του. Φυσικά, αν είναι να «δουλέψουμε» με ανθρώπους που στηρίζουν το καθεστώς και φροντίζουν για τη μακροημέρευσή του, τότε αυτό είναι «καθαρό» και μη «διαπλεκόμενο».

Ο… έκτος «καβαλάρης» (που πιθανότατα να προστεθεί στην επόμενη ταινία των μάγων του Χόλιγουντ) δήλωσε με υπερηφάνεια (και αρκετό θράσος) ότι φέτος δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία των νέων επιστημόνων έχει πέσει… 10 μονάδες!!! Εδώ η πολιτική επιστήμη, η προπαγάνδα, η διαφήμιση και γενικά όλες οι επιστήμες και οι τέχνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Πώς δεν το πήραμε είδηση; Γιατί πέφτει η κατανάλωση με τόσες νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας; Αυτοί δεν πληρώνονται; Δεν ξοδεύουν ούτε για τσίχλες; Πώς γίνεται η ανεργία των νέων επιστημόνων να πέφτει και ταυτόχρονα να φεύγουν στο εξωτερικό χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως πτυχιούχοι και επιστήμονες;

Ο παράξενος «κομμουνιστής» πρωθυπουργός είναι πράγματι ικανότατος να σκεπάζει την πραγματικότητα και τις επώδυνες καταστάσεις που έχει φέρει το μνημόνιο στη χώρα. Σκεπάζει το πόσο ο ίδιος συμβάλλει δυόμισι χρόνια τώρα να υλοποιούνται οι σελίδες του. Ο Αλέξης μας αποδεικνύεται ο καλύτερος απορρυθμιστής της αγοράς και ο θερμότερος θιασώτης του «δόγματος του σοκ». Οπαδός της Σχολής του Σικάγου, του Φρίντμαν και του Χάγεκ. Τα υπόλοιπα περί Τσε και Κάστρο είναι για τις μάζες. Θα μπορούσε να πει κανείς καθ’ υπερβολήν ότι αρκετές φορές είναι δεξιότερα… του Πάνου Καμμένου!

Οπως αποκάλυψε ο γνωστός εργατολόγος, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 είναι άκρως ανησυχητικά. Για πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης υπερτερούν εκείνων της πλήρους απασχόλησης! Εξήντα στις εκατό θέσεις είναι με χαρτζιλίκια, με τρία και τέσσερα κατοστάρικα. Η «ευέλικτη» εργασία αρχίζει να κυριαρχεί. Επί των «τσίπρειων» ημερών η μνημονιακή Ελλάδα μετασχηματίζεται βίαια σε «Μιανμάρ» πολύ φτηνής «πλήρους απασχόλησης». Οσοι ξένοι επενδυτές έρθουν θα προσλάβουν «είλωτες». Κυρίως νέους.

Ο… έκτος «καβαλάρης», ο δικός μας μάγος, ο παράξενος «κομμουνιστής» πρωθυπουργός, ο φίλος του Μαδούρο έχει προχωρήσει σε βάθος την «εσωτερική υποτίμηση», που αποτελεί δομική ρήτρα και των τεσσάρων μνημονίων. Μια ρήτρα στην οποία είχαν δεσμευτεί ανεπιφύλακτα όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου. Δεξιά, κεντρώα και αριστερά. Κανείς δεν τα κατάφερε καλύτερα από τον Τσίπρα. Γι’ αυτό επέζησε επί των ημερών Σόιμπλε. Γι’ αυτό ο Ντάισελμπλουμ συνέστησε να τον κρατήσουμε μέχρι τις εκλογές το 2019. Γι’ αυτό οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί, οι Γερμανοί και κάποιοι άλλοι χαμογελούν ακούγοντάς τον να υμνεί τον Φιντέλ Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα. Ο… έκτος «καβαλάρης», ο παράξενος «κομμουνιστής» πρωθυπουργός μας, τα δίνει όλα και… συμφέρει!