Μεγαλοκοπέλα η ΝΔ, έσβησε χθες 43 κεράκια από την ημέρα που ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωσε την ίδρυσή της. Ενας ιστορικός πολιτικός φορέας που στη Μεταπολίτευση εκπροσώπησε την Κεντροδεξιά και τις περίφημες πλατιές μάζες των «νοικοκυρέων». Στα χειρότερά της επί μνημονίου, με Μεϊμαράκη στην ηγεσία και με εκατοντάδες πλαστές υποσχέσεις και τρικ από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, «έπιασε» 28% του εκλογικού σώματος. Αν σκεφτείτε ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε λιλιπούτειο και θυμίζει το μικρότερο ανθρωπάκι πάνω στην κοιλιά του Γκιούλιβερ, έχοντας μάλλον μη αναστρέψιμη πορεία, η ΝΔ έχει μπετόν αρμέ, συμπαγή βάση στην κοινωνία. 

Δεν παύει, όμως, να είναι μια μεγαλοκοπέλα που, όσες στάμνες και να ρίξει, όπως η Θεία από το Σικάγο, η Γεωργία Βασιλειάδου, στα πόδια περαστικών, δεν πρόκειται να βρει «γαμπρό» για να κάνει γάμο με την αυτοδυναμία της εξουσίας. Εχει χαλάσει η λάμψη του δέρματός της από τα «ξενύχτια» με τη διαπλοκή και την κραιπάλη με τις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου. Εχει απλωμένη κυτταρίτιδα, στα χέρια, στο στήθος, στα πόδια, εξαιτίας της υποταγής της στο μνημόνιο και στους Γερμανούς. Είχε και έχει καλύτερη πολιτική σκέψη από άλλα κόμματα, αλλά αυτό δεν φτάνει. Καταπλακώνεται και θάβεται από την πλήρη υποταγή της σε ό,τι λένε οι δανειστές και από το γεγονός ότι η πρώτη γλώσσα που μιλάει είναι τα γερμανικά.

Μεγαλοκοπέλα η ΝΔ. Μεστωμένη με πολλές αμαρτίες. Βέβαια, από «καλό σπίτι», με γαλλικά και πιάνο, με φουστάνια λίγο κάτω από το γόνατο. Αρκετά χαμηλοβλεπούσα και έτοιμη να πει σε όποιον τη ζητήσει ότι είναι άμωμη και αμόλυντη, ενώ όλοι ξέρουν ότι έχει πάει με πολλούς στο παρελθόν. Ολοι οι αρχηγοί της έλεγαν ότι θα ανοίξουν πόρτες και παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας, νέο αίμα, νιάτα παντού. Το ίδιο λέει ο Κυριάκος, αλλά δεν το κάνει και κοντεύουμε να φτάσουμε στις κάλπες. Εχει ελάχιστα στελέχη στη βιτρίνα, πολύ υποδεέστερα στελεχών που είχε ο ιδρυτής του κόμματος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής ίσως και ο Αντώνης Σαμαράς.

Αιχμή του δόρατος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου κάνει «γκελ», αλλά δεν χειρίζεται καλά τα θέματα επικαιρότητας. Πού και πού η Ντόρα Μπακογιάννη βγαίνει στα παράθυρα και δίνει μια ανάσα. Οπως και ο Δημήτρης Σταμάτης. Από εκεί και πέρα (αλήθεια, πολύ παράξενο - δεν θέλω να αδικήσω κανέναν) η σιωπή των αμνών ή, καλύτερα, περιμένοντας να πέσει ο Τσίπρας ως ώριμο φρούτο και να ανέβουμε «εμείς» φωνάζοντας: «Δείτε τα δεινά που συσσώρευσε η Αριστερά».

Ούτε πόρτες ούτε παράθυρα ανοίγουν στη ΝΔ. Βασιλεύει ακόμα «τζακοκρατία» - οικογενειοκρατία. Αν ξεφυλλίσεις τις εφημερίδες, διαβάζεις συνεχώς για τις έριδες ή τους ελιγμούς ή τις ανακωχές μεταξύ μητσοτακηκών, καραμανλικών και Σαμαρικών. Οταν συναντώνται οι επικεφαλής των ομάδων, αυτό θεωρείται ΕΙΔΗΣΗ που κρύβει πολλά!!! Ο Κυριάκος δείχνει να τρέχει από εδώ, να πηγαίνει από εκεί και πολλοί αναρωτιούνται πού είναι το υπόλοιπο κόμμα. Πού είναι τα νέα πρόσωπα στη βιτρίνα, ποια είναι η ανανέωση, ποια είναι η φρεσκαδούρα. Ποιοι νέοι άνθρωποι θα μεταφέρουν τα οράματα, τα όνειρα, τα μηνύματα του Κυριάκου.

Κακά τα ψέματα, η ΝΔ πρέπει να πάει σε πλαστικό χειρουργό ΤΩΡΑ. Και όχι για αλλαγή φύλου, αλλά για αφαίρεση όλων των λιποαποθηκών που κουβαλάει από τα μεγάλα φαγοπότια και την αχαλίνωτη οινοποσία του παρελθόντος. Είναι συνυπεύθυνοι για την ανεπάρκεια δανεισμού που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σφυρίζει μέσα στη βροχή χωρίς ομπρέλα, κάνοντας ότι δεν ξέρει τίποτα για τον «φόνο».

Είναι υποχρεωμένη να ανανεωθεί πλήρως. Ούτε ένας νοήμων άνθρωπος δεν πιστεύει ότι έχει αλλάξει μυαλά, επειδή την παρέλαβε από τον Μεϊμαράκη ο Κυριάκος. Ο μόνος που παράγει έργο για την ανάπτυξη, την ανάκαμψη και την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία είναι δυστυχώς... ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και η παρέα τους. Ισως αυτοί καταφέρουν με την εν γένει μνημονιακή πολιτική τους να της προσδώσουν την αυτοδυναμία. Δύσκολο. Γιατί ο κόσμος που ακούει τον Κυριάκο και τα στελέχη της ΝΔ να μιλάνε για συνέχιση του μνημονίου και για κύμα «καθοριστικών» μεταρρυθμίσεων ανατριχιάζει και σκέφτεται: «Μήπως έρθουν ίδια και χειρότερα!».

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς τοποθέτησε στη Δύση και την Ευρώπη, μας πήγε γιαλό-γιαλό στοχεύοντας στη μεγαλύτερη προστασία της πατρίδας από τους κακούς γείτονες, αλλά φυσικά δεν είχε το όραμα μιας τέτοιας αυταρχικής και άδικης Ευρώπης, στην οποία οι «μεγάλοι» μετατρέπουν σε αποικίες τους μικρούς και τους θέτουν σε αέναη, αυστηρή και βασανιστική επιτήρηση. Αν ζούσε, θα είχε διαφορετική πορεία η χώρα. Και φυσικά η ΝΔ -μεγαλοκοπέλα σήμερα- δεν θα ζητούσε «αποκατάσταση» με προξενιό. Δηλαδή, με το ΠΑΣΟΚ. Και με κουμπάρους τους δανειστές.