Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη, μας ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα ζητήματα της ανομίας και της ασφάλειας. Τοποθετώντας προφανώς τον εαυτό του και κατ’ επέκταση τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του νοικοκύρη. Θέλησε, έτσι, να καταδείξει ότι η κυβέρνησή του έχει μεγάλες επιτυχίες στο πεδίο της αντιμετώπισης της παραβατικότητας. Μάλιστα, θυμίζοντας λίγο τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, διάβασε ένα δελτίο με μια σειρά από επιτυχίες της Αστυνομίας. Οι αναφορές του ήταν γεμάτες ειρωνεία προς την αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για τζακ ποτ του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και, όπως είπε, λίγα 24ωρα πριν από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή είχαν συλληφθεί οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ο 29χρονος που φέρεται να είναι αυτός που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον κ. Παπαδήμο. Με όρους Λόττο λοιπόν μίλησε ο κ. Τσίπρας. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγα 24ωρα για να φανεί ότι το μόνο… τζακ ποτ ήταν αυτό των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι από καθαρή τύχη και σύμπτωση δεν έχασαν τη ζωή τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε δυστυχώς θα είναι η τελευταία.

Επειδή ωστόσο τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας είναι σοβαρή υπόθεση, κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να παίζουν με τα ζητήματα αυτά. Ούτε να αφήνουν τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και να αραδιάζει διάφορες ιδεοληπτικές μπαρούφες.

Η δημοκρατία μιας χώρας φαίνεται και από τις φυλακές της, λέει το εφημεριδάκι των φυλακισμένων. Αν στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι έγκλειστοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στοιβάζονται σαν τσουβάλια, η λύση δεν είναι η αποφυλάκισή τους. Ακόμα και ο Παρασκευόπουλος σε μια κρίση ειλικρίνειας παραδέχθηκε ότι το 60% όσων αποφυλακίζονται επαναλαμβάνουν συνήθως τα εγκλήματα για τα οποία είχαν καταδικαστεί. Που σημαίνει, όπως αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι, πως είναι επικίνδυνος ο νόμος του. Που σημαίνει ότι η λύση είναι μία, όσο και δεν είναι «εύηχη». Να φτιαχτούν και άλλα σωφρονιστικά καταστήματα στη χώρα. Κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει στη χώρα να τελειώνουμε με την υποκρισία. Αρκετά την έχουμε πληρώσει. Κατά τα λοιπά, όπως έδειξε και το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, είχε εν τέλει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Ο Θεός, εκτός από τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη!