Η διαδρομή του παγιδευμένου φακέλου που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου χθες, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το μεσημέρι επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός τον πρώην πρωθυπουργό και συνομίλησε μαζί του, η τρομο-επιστολή είχε φθάσει αρχικά στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου.

Aπό όσα έχουν γίνει γνωστά, η συγκεκριμένη επιστολή μαζί με άλλους φακέλους της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρθηκαν για έλεγχο στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ωστόσο, η μικρή ποσότητα εκρηκτικών δεν εντοπίστηκε –κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Για το λόγο αυτό, η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται επί ποδός ήδη από χθες, προσπαθώντας να διαπιστώσει εάν έχουν ταχυδρομηθεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Δεδομένου ότι όλες οι υποψίες για τους δράστες που κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή στρέφονται στους Πυρήνες της Φωτιάς, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η πρακτική της οργάνωσης είναι να στέλνει μαζικά τέτοιου είδους φακέλους, κάτι που έχει συμβεί ήδη δύο φορές στο παρελθόν.

Τα υπολείμματα της τρομο-επιστολής, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αντιτρομοκρατικής.  
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της επίθεσης και για το λόγο αυτό έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από τους συνοδούς – φρουρούς του πρώην πρωθυπουργού.

Εντός της ημέρας, εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να μιλήσουν και με τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς η μαρτυρία του είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την πορεία των ερευνών.

Θα παραμείνει για δύο ημέρες στη ΜΕΘ 

Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, που χθες βρέθηκε στο στόχαστρο τρομοκρατών, παρείχαν οι θεράποντες ιατροί του στις 10:00 την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν, η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά. Ωστόσο κρίνεται απαραίτητο, για την καλύτερη παρακολούθησή του, λόγω του τραύματος στο δεξιό μηρό, να παραμείνει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός για ακόμη δύο ημέρες, όπως είπαν οι γιατροί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, οι γιατροί ανέφεραν ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός έφθασε στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση, αρκετά ανήσυχος.

Ωστόσο, αφού ενημερώθηκε για την κατάστασή του και τον τρόπο αντιμετώπισης των τραυμάτων του, έδωσε τη συγκατάθεσή του να μπει στο χειρουργείο. Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ήταν πολύ ήρεμος, όπως είπαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο Λουκάς Παπαδήμος πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί συνομίλησε για 15 λεπτά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο.

Γιατί «τυφλώθηκαν» τα μηχανήματα και δεν εντόπισαν τον τρομοφάκελο

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται τα μηχανήματα x Ray που βρίσκονται στη Βουλή και στην τράπεζα της Ελλάδας για να διαπιστώσουν αν πράγματι η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πέρασε από έλεγχο ή όχι.

Οι συνεργάτες του πάντως υποστηρίζουν ότι ελέχθηκαν όλα κανονικά αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Έμπειροι αξιωματικοί εξηγούν πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν εκρηκτική ύλη που μπαίνει σε φωτοβολίδες και βεγγαλικά σε μικρή ποσότητα, μικρότερη των 30 γραμμαρίων για να είναι δύσκολη η ανίχνευσή της από τα ειδικά μηχανήματα, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν χρησιμοποιούν πυροκροτητή.

Έτσι ουσιαστικά τα μηχανήματα στα ταχυδρομεία, τα αεροδρόμια αλλά και στα γραφεία που έχουν εγκατασταθεί ουσιαστικά “τυφλώνονται”. Για τον λόγο αυτό υπάρχει και ο οπτικός έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας που έχουν αναλάβει την φύλαξη πιθανών στόχων.