Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 05.50 το πρωί στη θέση Σουτσίνι Κύμης βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας ήδη κάψει αρκετά μεγάλη έκταση από πεύκα.

Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, τα οποία όμως, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται προς το παρόν. Ωστόσο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Αντίθετα το δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Θύμιο Καρύστου καίει δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύσβατη περιοχή, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7-8 μποφόρ.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ τις πρωινές ώρες επιχειρούσαν και δύο αεροπλάνα, αλλά έφυγαν για την Κύμη, όπου φαίνεται πως η πυρκαγιά είναι πιο επικίνδυνη.

Από χτες στις 06.00 το πρωί έως σήμερα την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 57 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.