Σε ρόλο «Αδιάφθορων», ως αντικαταστάτες αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον Ευαγγελισμό, και απείλησαν γιατρό μέσα στο γραφείο του, επειδή είχαν οι ίδιοι (όπως υποστήριξαν!) πληροφορίες ότι παίρνει «φακελάκι» από ασθενείς. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους σαν αυτόκλητοι αστυνομικοί και δικαστές και έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές: «Από τον Ρουβίκωνα είμαστε. Αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σ’ όλο το νοσοκομείο. Δεν μιλάς καθόλου τώρα! Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι».

Και ενώ όλα δείχνουν ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα θέλουν να ξεχαστεί ότι είχαν πάρει μέρος σε πορεία στα Εξάρχεια, όπου είχαν εμφανιστεί όπλα, κάνουν στροφή και χτίζουν τον «πολιτικό σχηματισμό» τους, θέλοντας να δείξουν ότι είναι δίπλα στον πολίτη και «ξεσκεπάζουν» την αδικία.

Πάντως έχουν ήδη στρατολογήσει και νέα μέλη, τα οποία δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές μέχρι σήμερα. Το κάλεσμα για να ενταχθούν νέα πρόσωπα στην αναρχική ομάδα άρχισε πριν από μερικούς μήνες κυρίως μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και με σημείο συνάντησης ένα κατειλημμένο κτίριο-στέκι του Ρουβίκωνα στην καρδιά των Εξαρχείων.

Για πολιτική ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ακτιβιστές. Απείλησαν τη ζωή ενός γιατρού.

Δεν μπορεί κανείς να υποκαθιστά το κράτος δικαίου, και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο». Την εισβολή στο νοσοκομείο καταδίκασε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι «είναι ανοιχτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς». Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε. Εχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλίδες για τη διευκόλυνση υποβολής καταγγελιών, αναφορών, παραπόνων κ.λπ., η διερεύνηση των οποίων άμεσα αντιμετωπίζεται».