Ολομέτωπη φραστική επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών και πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε την Δευτέρα 23 Μαϊου από την προσωπική του ιστοσελίδα (www.voridis.gr) ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, σχετικά με τις κατηγορίες τις οποίες χρησιμοποίησε εις βάρος του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για το κτίριο όπου στεγάζεται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

 

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης αναφέρει τα εξής σχετικά:

 

"Σχετικά με την δήθεν – βόμβα και τις καταγγελίες με «οσμή σκανδάλου» του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή περί ακινήτου που δήθεν διαχειρίστηκα ως Υπουργός Υγείας και για το οποίο το Δημόσιο καταβάλει 4 εκ. ευρώ το χρόνο σε 32.000 τετραγωνικά που στεγάζει υπηρεσία με 13 άτομα προσωπικό:

Προφανώς αναφέρεται σε κτίριο της Κηφισίας, όπου όταν ανέλαβα Υπουργός Υγείας στεγαζόταν το ΕΚΕΠΥ και ο ΕΟΠΥΥ, άρα άνω των 100 ατόμων. Επί αυτού:

1) Το κτίριο είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Ουδεμία σχέση έχω με τη μεταβίβαση. Συνετελέσθη προτού αναλάβω Υπουργός Υγείας.

2) Το ΤΑΙΠΕΔ πώλησε το ακίνητο. Ουδεμία σχέση έχω με την πώληση. Έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ, και πάντως, προ Υπουργίας μου.

3) Το ΤΑΙΠΕΔ, όχι το Υπουργείο Υγείας, μίσθωσε από τον αγοραστή το ακίνητο (αξιοποίηση με την μέθοδο sale and lease–back). Το ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματεύτηκε τους όρους και υπέγραψε την σύμβαση μίσθωσης, όχι εγώ, και όχι οποιοσδήποτε Υπουργός Υγείας. Το ΤΑΙΠΕΔ καθόρισε το μίσθωμα, όχι εγώ.

4) Ο Υπουργός Υγείας δεν έχει οποιαδήποτε νομική δυνατότητα αφού δεν είναι αντισυμβαλλόμενος του εκμισθωτή, δηλ. του αγοραστή του κτιρίου. Αντισυμβαλλόμενος είναι το ΤΑΙΠΕΔ. Απλώς από το ΤΑΙΠΕΔ, παραχωρήθηκε η χρήση στο Υπουργείο Υγείας.

5) Μόλις ενημερώθηκα για το ύψος του μισθώματος ζήτησα από τον ΕΟΠΥΥ και το ΕΚΕΠΥ να μετεγκατασταθούν προκειμένου να δοθεί η χρήση του κτιρίου στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το Ελληνικό Δημόσιο σταματά να καταβάλει το μίσθωμα.

Και μία ερώτηση: Το Ελληνικό Δημόσιο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να καταβάλει το μίσθωμα; Αν ναι, ο κ. Κουρουμπλής σκέφτεται να στραφεί εναντίον κάποιου; Ως Υπουργός Υγείας, που παρέμεινε μεγαλύτερο διάστημα από εμένα, κατήγγειλε την μίσθωση; Έκανε κάτι;

Μετά ταύτα, και επειδή εμένα ενέπλεξε ο κ. Κουρουμπλής, ψευδολογώντας, περιμένω την παραίτησή του".