Πύρινος εφιάλτης για εκατοντάδες ανθρώπους σε ουρανοξύστη 27 ορόφων στο δυτικο Λονδίνο στον οποίο ξέσπασε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό, ενώ τουλάχιστον 30 ένοικοι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε κάποιον από τους κάτω ορόφους και γρήγορα κινήθηκε προς τα πάνω. Οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα ολόκληρο τον ουρανοξύστη Grenfell Tower, στον οποίο υπήρχαν περίπου 120 διαμερίσματα.

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, οι ένοικοι ούρλιαζαν για βοήθεια στα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν λόγω της πύρινης κόλασης ήταν πολύ υψηλές και ο καπνός έπνιγε τους ενοίκους.

Τα διεθνή δίκτυα κατέγραψαν εικόνες με ανθρώπους που βρίσκονταν σε χαμηλούς ορόφους να προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο δένοντας σεντόνια στα παράθυρα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άλλοι έριχναν από τα μπαλκόνια στρώματα και πηδούσαν ή άλλοι ανέβαιναν στην ταράτσα για να σωθούν.

Η εκκένωση του κτιρίου συνεχιζόταν επί ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς.

Ο πύργος έχει καεί ολοσχερώς, ενώ η φωτιά εξακολουθεί να καίει ακόμη και εννέα ώρες μετά το ξέσπασμά της. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο της πυρόσβεσης και εκπρόσωπός της έκανε λόγο για το χειρότερο περιστατικό τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτία σε πύργο 27 ορόφων στο Λονδίνο