Πιθανή θεωρεί ο οίκος Standards & Poor’s την αναβάθμιση του outlook για την ανάπτυξη της Γαλλίας και την ευρωζώνη τώρα που ο πρόεδρος Emmanuel Macron φαίνεται ότι θα αποκτήσει μια ευρεία πλειοψηφία για να προωθήσει τις φιλο-επιχειρηματικές του μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

Το κόμμα του Macron, Republic On The Move και ο σύμμαχός του Modem, έλαβαν το 32,32% των ψήφων στον α΄ γύρο των εκλογών και οι δημοσκόποι προέβλεπαν ότι θα μπορούσε να κερδίσει μεταξύ 390-445 έδρες στη βουλή των 577 εδρών στον β΄ γύρο των εκλογών στις 18 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P για την ΕΜΕΑ, Jean-Michel Six, δήλωσε πως αυτό θα απομακρύνει την πολιτική αβεβαιότητα που επικρέμεται πάνω από τη Γαλλία στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ η Γερμανία φαίνεται ότι θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου με μια σταθερή κυβέρνηση.

"Οι δύο μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης θα ενισχυθούν πολιτικά και οικονομικά το 2017, αυτό είναι πολύ σημαντικό", δήλωσε ο Six.

"Αναθεωρούμε τις εκτιμήσεις μας για την ώρα. Πιθανότατα θα αναβαθμίσουμε τις προβλέψεις μας για τη Γαλλία και την ευρωζώνη", δήλωσε.

Οι τωρινές προβλέψεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1,5% στη Γαλλία το 2017, ενώ μπορεί να αυξηθούν μεταξύ 1,7%-1,8%.