Η μεγάλη προσφορά συνεχίζεται! Τα αγαπημένα αλφαβητάρια, τα πιο διάσημα αναγνωστικά του δημοτικού, κυκλοφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά, σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις. Μη χάσετε το δεύτερο βιβλίο «Αλφαβητάριο – Τα καλά παιδιά»

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν και αυτή την εβδομάδα ένα από τα πιο αγαπημένα αναγνωστικά των παιδικών χρόνων, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων, και σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί του σε μια εποχή αθωότητας και νοσταλγίας! Το διάσημο, πλέον, και αγαπημένο αλφαβητάριο «τα καλά παιδιά» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1949-1950 για τα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου, έρχεται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με τα Παραπολιτικά. Μέσα από το μοναδικό αυτό αλφαβητάριο, κειμήλιο, πλέον, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι μικροί μαθητές της εποχής διδάσκονταν για πρώτη φορά ανάγνωση από ένα αλφαβητάριο με την υπογραφή του σπουδαίου δασκάλου Επαμεινώνδα Γεραντώνη στα κείμενα και του ζωγράφου και χαράκτη Κώστα Γραμματόπουλου στην εικονογράφηση. Στη μετεμφυλιακή Ελλάδα - και ενώ η χώρα σε κλίμα ψυχροπολεμικό επιχειρούσε την ανόρθωσή της και τα σχολεία αντιμετωπίζουν έλλειψη διδακτικού προσωπικού, καθώς πολλοί δάσκαλοι είχαν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο και στον Εμφύλιο- δημιουργήθηκε το πρώτο θρυλικό μεταπολεμικό αλφαβητάρι, το οποίο εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Σχολικών.
Το «Αλφαβητάριο», γραμμένο σε γλώσσα δημοτική, με ορισμένα στοιχεία της καθαρεύουσας-, με σκηνές και εικόνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών, δίχως πληκτικό διδακτισμό, μετέφερε στους μαθητές τις αξίες της καλοσύνης, της υπευθυνότητας, της εργατικότητας, της αγάπης προς τα ζώα, αλλά και της διασκέδασης.


Το νέο τεύχος του CAR AND DRIVER, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με τα Παραπολιτικά

Διαβάστε στο νέο τεύχος: Μεγάλο αφιέρωμα FORD PERFORMANCE: Focus ST - Fiesta ST – Mustang -Raptor - GT MΚ2. Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα όλα τα μοντέλα επιδόσεων της Ford! Ακόμα, FANTASTIC 4: Porsche 718 Cayman - BMW M2 - Toyota Supra - Ford Mustang Selby GT 350- Συγκρίνουμε τα αυτοκίνητα που όλοι θέλουν στο γκαράζ τους. ΙΑΑ 2019: Τι μας «δίδαξε» η φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης – Ηλεκτροκίνηση – Αυτοματισμοί - Νέες τεχνολογίες. Μαζί, Cover Story: Είναι το νέο Volkswagen ID.3 ο «Σκαραβαίος» της νέας εποχής; Και όπως πάντα μάθετε τα πάντα για τη μοτοσυκλέτα μέσα από τις σελίδες του ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER: Τι έρχεται το 2020, όλες οι δοκιμές και τα τελευταία νέα.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ