«Παρά την προς τα πάνω αναθεώρηση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, μάλλον θα διατηρήσουμε, αν δεν περιορίσουμε, την εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης 1,2% του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάλυση του Economist Intelligence Unit.

«Παραμένουμε απαισιόδοξοι για την εξέλιξη των σχέσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους πιστωτές της τους επόμενους μήνες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι αναλυτές του Economist Intelligence Unit, αναφερόμενοι στην αναθεώρηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ -ανάπτυξη 0,4% έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 0,5% του ΑΕΠ- επισημαίνουν ότι η αναθεώρηση αφενός «είναι μεγάλη (0,9 ποσοστιαίες μονάδες)» και αφετέρου «υπογραμμίζει, ξανά, ζητήματα ως προς τη μεθοδολογία στιγμιαίας εκτίμησης της ΕΛΣΤΑΤ».

Επιπλέον, σημειώνουν ότι οι Έλληνες καταναλωτές, λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, επέλεξαν να επισπεύσουν διακριτικές αγορές, ανησυχώντας ότι στο κοντινό μέλλον θα προκύψει περαιτέρω μείωση της αγοραστικής τους δύναμης.

Ευρύτερα, περιγράφουν μια «μεικτή εικόνα» στην ελληνική οικονομία.