Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, που συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Πολάκη. «Θα έρθει η ώρα να απολογηθούν» υπογράμμισε.

«Θα έρθει η ώρα της απολογίας όσο ψηλά κι αν βρίσκονται εκείνοι που εμπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις» επισήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε στη Βουλή, αλλά δεν απάντησε, εάν γνώριζε για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη.

«Ο πρωθυπουργός είναι απολύτως εκτεθειμένος, όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αυταρχισμό στον τρόπο πολιτικής της και έκανε ειδική αναφορά στις επιθέσεις που εξαπολύει καθημερινά η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη.

Οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης στέλνουν σήμα κινδύνου για τη Δημοκρατία, σημείωσε και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι έρμαιο μιας αδίστακτης ομάδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται «άμεσα μεγάλη πολιτική αλλαγή, με νέα κυβέρνηση, που θα έχει σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια».

Έκανε, δε, αναφορά στις θέσεις που έχει το κόμμα, σημειώνοντας επιπλέον ότι θα γίνει ανοιχτό συνέδριο θέσεων του κόμματος στο τέλος του χρόνου και επισήμανε: «Δεν θα χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ».

Κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματος να συστρατευθούν στον αγώνα και επισήμανε ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή σε όλους -και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της αλλά και σε εκείνους που τώρα έρχονται κοντά της.

«Έχω λάβει εντολή για ένα ανοιχτό κόμμα. Την πόρτα που ανοίγω εγώ, δεν μπορεί κανείς να την κλείσει» υπογράμμισε. 

Αναλυτικότερα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τη βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που βιώνει η χώρα και «απειλεί τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διανύει «το 8ο έτος μιας παρατεταμένης κρίσης. Μιας κρίσης που ενώ ξεκίνησε ως οικονομική, μετατράπηκε σε κοινωνική και πολιτική». Και επεσήμανε: «Εν ενεργεία πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας “θεσμικό εμπόδιο”. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Άλλη μια προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μια κατάλυση στην πράξη του Κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών. Εν ενεργεία Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του».

«Η μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρόεδρος του Αρείου Πάγου», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, επαναφέρουν στο δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η Κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που για πολύ καιρό ονομαζόταν Plan B».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκαν τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των Μνημονίων. Και υπέγραψαν δυο Μνημόνια, δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα για μισό αιώνα. Εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και επέβαλαν μέτρα 14,2 δις. Όλα αυτά σε βάρος των μη προνομιούχων. Των πιο αδύναμων Ελλήνων. Αυτούς που υποτίθεται ότι θα προστάτευαν. Με αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κόψιμο συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχέδια, παρακρατικού- καθεστωτικού χαρακτήρα». Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Και είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις του δικαστικού κόσμου της χώρας, απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν. Και η δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται».

«Γι’ αυτό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Όσοι νιώθετε αγωνία για το μέλλον σας και το μέλλον των οικογενειών σας. Όσοι υποφέρετε από τα βάρη που σας έχει φορτώσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όσοι ανησυχείτε για τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Όσοι νοιώθετε εξαπατημένοι από μια αναξιόπιστη και ανίκανη Κυβέρνηση. Όλοι εσείς ελάτε μαζί μας. Ελάτε να βρούμε πώς να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Κι ας είστε όσο αυστηροί θέλετε».

«Δεν μας νοιάζει από πού προέρχεστε. Μας αρκεί ότι θέλετε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλιότερες επιλογές τους, λογικές ρεβανσισμού και παρωχημένη αλαζονεία δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα στις 10 Ιανουαρίου 2016. Ανανέωση, διεύρυνση, ισχυροποίηση της παράταξης. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να κάνουμε διάλογο και για ενώσουμε τους Έλληνες. Και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν. Ούτε τους παραδοσιακούς μας υποστηρικτές, αλλά ούτε όσους αρχίζουν να προσβλέπουν σε εμάς. Και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κινούμενη άμμο της κρίσης. Θα φέρουμε ανάπτυξη για όλους στον τόπο. Θα θυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια κανονική χώρα, με δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια στους πολίτες της. Αυτός είναι ο αγώνας μας. Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή. Για να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μια αισιόδοξη χώρα με αυτοπεποίθηση. Για να δώσουμε στους πολίτες την ελευθερία να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους, το δικό τους και των παιδιών τους».

Πηγή: parapolitika.gr