Δεν βρέθηκε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να πει «δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έλεγα» και να παραιτηθεί, κατήγγειλε στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές.

Ψηφίστηκαν μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μας λέτε ότι η οικονομία πάει καλά και οι αποδόσεις πέφτουν γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη. Το ερώτημα είναι γιατί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν έδωσαν το πιστοποιητικό βιωσιμότητας για το χρέος;

Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι η χώρα δεν μπήκε στο QE, τόνισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση ακόμα υπερασπίζεται τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να συμφωνήσει στο να γίνει εξεταστική για τα όσα έγιναν τότε.

Αναφορικά με το κόστος της διαπραγμάτευσης τόνισε ότι για τα 100 δισ. ευρώ μίλησε ο Κλ. Ρέγκλινγκ. Απαντώντας για τη συνέντευξη στο Politico και τα όσα είπε εκεί για τη Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα (όχι η βία) με μία εξαίρεση, τη δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε γιατί το spread με τα πορτογαλικά ομόλογα είναι τόσο υψηλό και είπε ότι σήμερα οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση όταν μιλά για επενδύσεις. Επειδή δεν χτίζεται η εμπιστοσύνη η Ελλάδα, κινδυνεύει να μείνει μόνο με το ενδιαφέρον βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων. Η χώρα χρειάζεται άμεσες επενδύσεις.

Οι επενδυτές δεν ξεχνούν τη συμπεριφορά σας το πρώτο εξάμηνο του 2015, τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα του Πάνου Καμμένου, ρώτησε ξανά τον πρωθυπουργό αν γνώριζε ότι συνομιλεί ο υπουργός με ισοβίτη. Ή το γνωρίζατε και έχουμε ανάμιξη πρωθυπουργού ή όχι και κακώς ο Π. Καμμένος απολαμβάνει αλληλεγγύη.

Ρώτησε αν η κυβέρνηση συμφωνεί να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα (σ.σ. ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα λέγοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για το θέμα του Noor 1 και θα ήταν άστοχο ένα τέτοιο βήμα).

Δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η υπόθεση του Noor 1 είναι γνωστή από το 2014. Γιατί προέκυψε το ζήτημα με τον κ. Μαρινάκη μετά την υπόθεση του ΔΟΛ; αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.