Θα ήταν θετικό για τη χώρα να βγούμε στις αγορές, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε, όμως, ότι χάσαμε τρία χρόνια από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Η κυβέρνηση, συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, επέβαλε τεράστιες θυσίες και δύο μνημόνια. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά που πληρώνουν τώρα οι πολίτες είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα θα δανειζόμαστε με χαμηλότερο επιτόκιο. 

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι αν δεν είχε καθυστερήσει η αξιολόγηση και αν είχαμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα βγαίναμε στις αγορές με καλύτερους όρους.

Ήμασταν στον πρώτο όροφο, η κυβέρνηση μας έριξε στο υπόγειο και τώρα επιχειρεί να μας ανεβάσει στο ισόγειο, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας για την έξοδο στις αγορές, το «γαλάζιο» στέλεχος ανέφερε ότι θα πρέπει να αποτελέσει βήμα μίας δομημένης στρατηγικής και όχι ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς. 

Καταλήγοντας, ο στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας, με την ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του, έφερε τη χώρα πίσω. 

Η ΝΔ δεν θα επιδοθεί σε καταστροφικό παιχνίδι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι «μιλούσαν για στημένη έξοδο στις αγορές, για κόστος που θα πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες και πολλά άλλα. Τα γραπτά μένουν».

Ο ίδιος, όμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έδωσε συνέχεια και στο θέμα των «επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών κατά της δικαιοσύνης», λέγοντας ότι «βάλλουν κατά της δικαιοσύνης και των Ελλήνων δικαστών, στοχεύοντας στην υποβάθμισή της. Η Δικαιοσύνη δεν είναι θεσμικό εμπόδιο αλλά το καταφύγιο των αδυνάτων και ο θεματοφύλακας του Συντάγματος. Καλούμε τους πολίτες και τα κόμματα να αντισταθούν σε όσους επιχειρούν την υποβάθμιση της Δικαιοσύνης». 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τους επιτρέψει «να διασαλέψουν τη δημοκρατική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος,

Έκανε αναφορά και στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τη διαφήμιση, λέγοντας ότι «μετά την απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ, και με το νόμο Παππά, προχωρά στην προσπάθεια για καθεστωτικό και συγκεντρωτικό έλεγχο για την ιδιωτική διαφήμιση». 

Με αυτό τον τρόπο, είπε, παραβιάζει τους όρους της ελεύθερης αγοράς και υπογράμμισε ότι αν τελικά τον ψηφίσουν, η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο αυτόν αμέσως.

Ο πρώην υπουργός τοποθετήθηκε και για τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη και υπενθύμισε ότι στις 2 Ιουλίου 2015, σε επίσκεψη στο υπ. Εθνικής Αμύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό. 

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη όπως και του Λαφαζάνη, σε συνδυασμό με τις τότε δηλώσεις Καμμένου, έρχονται να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ για το σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της χώρας. Το σχέδιο ήταν εν γνώσει όλων αυτών που είναι στον πυρήνα της κυβέρνησης και τώρα αλληλοεκβιάζονται και παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του λαού για να παραμείνουν στην εξουσία». 

Επανέλαβε ότι οι Έλληνες δικαιούνται και θα μάθουν ποιοι είναι οι υπέθυνοι αυτών των σχεδίων και γι' αυτό η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.