Τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για το ταξίδι του στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στιγμή και προκειμένου να σταματήσει τον δυσάρεστο για τον ίδιο κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο υπουργός, πέραν της αήθους συμπεριφοράς και των υπαινιγμών, δεν δίστασε να απειλήσει βουλευτή με μήνυση και αγωγή αν δεν του ζητήσει «συγγνώμη».

Η συζήτηση χθες στη Βουλή αφορούσε επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα, ο οποίος καλούσε τον κ. Καμμένο να δώσει εξηγήσεις για ποιον λόγο παραπλάνησε τη Βουλή υποστηρίζοντας ότι πλήρωσε με την κάρτα του το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Mandarin Οriental Ηyde Park» στο Λονδίνο, ενώ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», πλήρωσε με μετρητά.

«Είναι η δεύτερη φορά που καταθέτετε την ερώτηση και δεν το περίμενα από εσάς. Δεν συνάδουν προς εσάς αναφορές στα προσωπικά θέματα. Είμαστε μαζί από το 1993 βουλευτές» είπε αρχικά ο κ. Καμμένος, αποκαλύπτοντας τη δυσαρέσκειά του για την ερώτηση, και συνέχισε απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές όσους συνεχίσουν να καταθέτουν ερωτήσεις για το ζήτημα: «Για την υπόθεση έχει επιληφθεί η Δίωξη Εκβιασμών.

Σε λίγες ημέρες θα δείτε εκδότες, εμπόρους όπλων και συναδέλφους σας πως δρούσαν ως όργανα συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων. Επειδή έχω υποβάλει μηνύσεις και αγωγές να ζητήσετε “συγγνώμη”. Αν δεν ζητήσετε, τότε θα εκτελείτε κι εσείς συμβόλαιο. Αν δεν ζητήσετε “συγγνώμη”, γιατί δεν είναι αλήθεια ότι δεν χρέωσα την κάρτα μου, θα κινηθώ και εναντίον σας αστικά σε Ελλάδα και Λονδίνο» είπε ο κ. Καμμένος.

Η απάντηση του κ. Τσιάρα ήταν άμεση: «Νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε το Κοινοβούλιο; Αποδείχθηκε ότι δεν είπατε αλήθεια. Να πείτε εσείς “συγγνώμη” στην εθνική αντιπροσωπεία. Εσείς να ανακαλέσετε και να ζητήσετε “συγγνώμη” και από τους Eλληνες βουλευτές και από τους πολίτες. Δεν μπορεί κανείς να εμπαίζει το Κοινοβούλιο. Σας αφορά προσωπικά η υπόθεση» είπε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Οσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος προσπάθησε να παίξει με τις λέξεις «χρέωσα», «πλήρωσα» και «εξόφλησα» για να θολώσει τα νερά, δεν μπόρεσε παρά να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι πλήρωσε με μετρητά, όπως είχε κάνει και στις 4 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση Εξωτερικών και Αμυνας. «Πλήρωσα με την κάρτα μου. Χρέωσα την κάρτα μου στην αρχή για να κλείσω το δωμάτιο, γιατί κράτηση δεν γίνεται με μετρητά, και μετά ξόφλησα από την τσέπη μου.

Το ποσό που προέκυψε το διέθεσα μετρητά. Είχα 2.000 εγώ και 2.000 η γυναίκα μου. Τα πλήρωσα μετρητά γιατί δεν ήθελα να φορτωθεί κι άλλο η κάρτα μου» είπε χθες ο κ. Καμμένος.