"Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο... η δική μας κυβέρνηση αναμετράται με τα προβλήματα, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών.

"Θα κάνουμε τα πάντα ο όρος καλή δουλειά να έχει πραγματικό νόημα" τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι ένας λαϊκός αυτόνομος συμμετοχικός θεσμός, να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία και να απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις".

Ο κ. Σκουρλέτης, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για "περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας". Και υπογράμμισε: "Καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών".

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στην «καλή προίκα» που αφήνει στον διάδοχό του. «Σου παραδίδω οκτώ νομοσχέδιο επεξεργασμένα, άρα σου δίνω καλή προίκα» είπε ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη.

Ανέφερε ακόμη ότι «η μοίρα των πολιτικών είναι να έρχονται και να φεύγουν» και ότι αυτό που έχει σημασία είναι «να συντελείται έργο που να υπηρετεί την πατρίδα ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».