Πολιτική σύγκρουση κορυφής στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής προκάλεσε το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τη διανομή του μερίσματος, με την αντιπολίτευση να μιλάει για «ματωμένο πλεόνασμα». Σε μια προσπάθεια να αλλάξει άμεσα την ατζέντα από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Καμμένου, η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, με την ψήφισή του στην Ολομέλεια να διεξάγεται αύριο κιόλας. Σχολιάζοντας τον τρόπο ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας επέμεινε στα περί εκτροπής, απαξίωσης του Κοινοβουλίου και σε σκηνές που παραπέμπουν σε ηγεμόνα ο οποίος έχει απευθείας σχέση με τον λαό. «Δεν είναι δικά σας τα λεφτά, για να τα διαθέτει ο πρωθυπουργός σαν Αγιος Βασίλης. Δεν είναι δικά σας. Δεν μπορείτε να τα διαθέτετε έτσι. Είναι ντροπή αυτό το οποίο γίνεται. Το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της καταλήστευσης των πολιτών» είπε ο κ. Δένδιας, συμφωνώντας με το ΚΚΕ στον χαρακτηρισμό «ματωμένο πλεόνασμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε κόντρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος για μία ακόμη φορά, όπως και με τη σαρανταποδαρούσα, μπέρδεψε τους πάντες. Απαντώντας προχθές στα περί εκτροπής, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για υπερβολή Δένδια. «Και μόνο ότι μιλάτε για υπερβολή σημαίνει ότι παραδέχεστε πως υπάρχει ζήτημα» απάντησε ο κ. Δένδιας. Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό: Θα σας μιλήσω για τη δομή του χιούμορ. Εάν ο κ. Μαντάς με καλέσει στα Ζαγοροχώρια τον χειμώνα για δύο ημέρες ξεκούραση και έχει έξω -18 και πάμε σε ένα καφενείο και του πω «ωραία ζεστούλα έχετε εδώ!», δεν είναι λογική και εύλογη απάντηση από τον κ. Μαντά ότι «παραδέχεσαι ότι έχει ζεστούλα, αλλά δεν είναι ωραία η ζεστούλα. Οταν λέμε ότι είναι λίγο υπερβολή, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ήσασταν υπερβολικός και χωρίς πραγματικά να πιστεύετε ότι μια ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό δημιουργεί πρόβλημα του πολιτεύματος» είπε ο υπουργός. Συμπλήρωσε πάντως ότι ουδέποτε η κυβέρνηση είπε ότι τα χρήματα είναι δικά της, ότι είχε σχέδιο και ότι περίμενε μέχρι να καθοριστεί το ποσό.

«Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω μια σκηνή να πας να μείνεις. Του παίρνεις το ΕΚΑΣ και δίνεις εφάπαξ τον χρόνο 250 ευρώ σε ορισμένους από αυτούς» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για τέχνασμα προς άντληση ψήφων.

Αργά χθες το απόγευμα, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναφερόμενος στο 2015 περιέγραψε ουσιαστικά το μνημόνιο ως το μόνο αξιόπιστο αφήγημα εξόδου από την κρίση και επεσήμανε τη διαφορά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι με το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ η προσαρμογή ήταν πιο ήπια και άρα αξιόπιστη.