«Είστε οι πιο βολεμένοι. Είστε η πιο πλούσια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μα ούτε ένας από το οικονομικό επιτελείο δεν έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα;». Με τον παραπάνω τρόπο και με συγκεκριμένα παραδείγματα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αναδείξει το ζήτημα της επαγγελματικής δραστηριότητας της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αφού διαπίστωσαν όλοι ότι ήταν “άνθρακες ο θησαυρός”, πέρασαν στο νέο αφήγημα: “Ναι, εντάξει, δεν υπάρχει. Είναι, όμως, ηθικό;”» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και στη συνέχεια περιέλαβε έναν-έναν τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέποντας μπροστά του τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, του απευθύνθηκε προσωπικά, λέγοντας: «Κύριε υπουργέ, αν βάλω και το συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα των 2.450.000 δολαρίων και το αθροίσω στις καταθέσεις, μου βγαίνουν περίπου 5.000.000. Να τα έχετε. Είναι ηθικό, όμως, υπουργός της Ελλάδος να έχει 5.000.000 σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στην JP Morgan και την HSBC;».

Σειρά πήρε ο απών υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Μήπως ήταν ηθικό που την εποχή των “αγανακτισμένων” ο νυν υπουργός κ. Τσακαλώτος είχε 700.000 ευρώ στην Black Rock (σ.σ.: αναφερόταν στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του κ. Τσακαλώτου); Ομως ο κ. Τσακαλώτος έχει τις καταθέσεις του στο Λονδίνο. Γιατί, κύριε υπουργέ Τσακαλώτε; Δεν εμπιστεύεστε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα;».

Τρίτος στη σειρά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης: «Καλά, για τον κ. Γιώργο Σταθάκη τι να πούμε;» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Είναι ο μοναδικός Ελληνας που την ώρα που ήταν στο σπίτι του ξέχασε στο συρτάρι 1.000.000 ευρώ. Και αποφάσισε η Επιτροπή της Βουλής -θα ελεγχθεί αυτό στο μέλλον- ότι δεν πειράζει. Του ξέφυγε. Ηταν αμελής».

Από τα βέλη του κ. Γεωργιάδη δεν γλίτωσαν ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ούτε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου: «Μα καλά, ούτε ένας του οικονομικού επιτελείου δεν έχει τα χρήματά του στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε με τον -όπως τον χαρακτήρισε- «αγαπημένο» του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. «Μου έχει 1.500.000 ευρώ στις Βρυξέλλες και μου πουλάει και πνεύμα για το τι είναι ηθικό και τι ανήθικο. Βγήκε πρώτος-πρώτος να κάνει tweet. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Είστε η πιο ζάπλουτη Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε.

Στο σημείο εκείνο άρχισαν τα επεισόδια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα προσπάθησε να τον διακόψει, όμως ο κ. Γεωργιάδης της απευθύνθηκε προσωπικά, λέγοντας: «Πόσα ακίνητα έχετε εσείς; 38; Μη μιλάτε». «Να καταθέσεις ξανά ψεύτικες φωτογραφίες», του φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. Η απάντηση ήταν άμεση: «Εσύ για να μιλήσεις να βάλεις γραβάτα, γιατί μαθαίνω ότι στις δεξιώσεις φοράς γραβάτα» είπε ο Αδωνις.