Επιστρέφω στην πολιτική δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εν Αθήναις» του Γιώργου Τράγκα, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος σημειώνοντας ότι έφυγε με τρόπο που δεν ήταν της απόλυτης επιλογής του. 

Εκτίμησε ότι εκλογές θα γίνουν το Μάιο του 2019, λέγοντας πως εάν γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλες απώλειες. Είπε πως είναι αμείωτο το ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά  θέματα.

Ερωτηθείς εάν του έλεγε ο Μητσοτάκης να αναλάβει κυβερνητικός  εκπρόσωπος, απάντησε πως έχει πει πως είναι στη διάθεση του κόμματος.

Είπε πως όταν ο Μητσοτάκης λέει ότι θα μειώσει τη φορολογία, στην ουσία λέει ότι θα δώσει χρήματα για να μπορεί ο άνθρωπος του επιχειρείν να έχει εργαζόμενους. 

Ανέφερε πως εάν η ΝΔ έχει μπροστά της μιας τετραετία, στα δύο πρώτα χρόνια θα καταφέρει να αντιστρέψει τα πράγματα. Δεν απέκλεισε μάλιστα την αυτοδυναμία.

Αναφορικά με το σπάσιμο της Β' Αθηνών τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως συμφωνεί στο σπάσιμο αρκεί αν γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση και να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Σημείωσε πως η ΝΔ από το 1974 και μετά κατάφερε να διατηρηθεί στην εξουσία ή στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με μεγάλα ποσοστά και συνεχίζει να είναι σταθερός πυλώνας της Δημοκρατίας μας.

Σε ερώτηση για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήρθε να κυβερνήσει με παντελή άγνοια των θεμάτων με μόνο στόχο την εξουσία.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι η κυβέρνησης επιθυμεί να λήξει το θέμα.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία χαρακτήρισε απρόβλεπτο τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ εκτίμησε ότι θα την πατήσει από την οικονομία.