«Τόσο μεγάλη ήταν η έγνοια του να κουβεντιάσουμε την οικονομία, που ξεκίνησε τη συζήτηση που ζήτησε, κάνοντας σχόλια για τις αναρτήσεις Πολάκη-Καμμένου. Δεν είστε τρολ, είστε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή απαντώντας σε εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Περίμενα να πείτε κάτι ουσιαστικό», σχολίασε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ένδεια επιχειρημάτων από τον αρχηγό της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ουδέποτε ανέδειξε το χρέος ως μία σημαντική παράμετρο για την οικονομία. «Αν κυβερνήσετε θα προχωρήσετε στις πιο ακραίες φιλελεύθερες επιλογές», συνέχισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας την ανάγκη για λύση στο χρέος και για πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.

«Σε κάθε περίπτωση κάνουμε τους εταίρους μας συνεταίρους στην ανάπτυξη της οικονομίας», συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως βλέπουμε αυτή την ανάγνωση και όχι «τη δική σας μίζερη».

«Ήρθατε με ποδοσφαιρική λογική στη Βουλή. Είπατε ότι χάσαμε 5-0, αλλά αρχίσατε τα αυτογκόλ», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας τον γιατί αναθεωρούν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για την Ελλάδα οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.